SAKARYA / GEYVE - Atatürk İlkokulu

Nis

23 Nİsan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ilçedeki ilk-ortaokulların katılımıyla okulumuzda çoşkuyla kutlandı. Yurdumuzu haksız ve acımasızca işgal eden güçlere karşı Türk milletinin yeniden dirilişini simgeleyen TBMM nin açılışı Türk ve Dünya çocuklarına armağan edilmiştir. TBM nin açılışında emeği geçen başta Atatürk ve arkadaşları olmak üzere ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şadolsun.

Mrt

Okulumuzda uygulan "Benim Kalemim" isimli eTwinning projesi kapsamında Şubat ayında paragraf etkinlikleri, güvenli internet günü ve ortağımızı tanıyarak kitap yazma etkinlikleri yapıldı. Bu kapsamda ortak ile görüntülü görüşme yapıldı. Mart ayında ise hikaye yazma, görselden hikaye yazma, akrostiş çalışmaları yapıldı. Su günü ile ilgili etkinlik hazırlandı ve yazar buluşmasına katılım gerçekleşti.

Mrt

Okulumuzda Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olan "SANAT SAKARYA PROJESİ " kapsamında "BİR TENEFFÜS BİR TÜRKÜ" etkinliği gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Mrt

12 Mart 1921, Türk milleti açısından çok önemli bir tarihtir. Bunun nedeni, İstiklal Marşı'nın kabulü ve millî marşımız olarak belirlenmesidir.

İstiklâl Marşı'nın şiiri, Mehmet Âkif ERSOY tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

Akif'in yazdığı şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Bestesi ise Osman Zeki ÜNGÖR tarafından yapılmıştır.

İşte bugün milletimizin egemenlik, bağımsızlık ve bölünmez bütünlüğünün sembolü Mehmet Âkif ERSOY'un yazdığı, Osman Zeki ÜNGÖR'ün bestelediği İstiklâl Marşı'nın kabulünün 103. yılı... Bu vesileyle başta İstiklâl Şairimiz Mehmet Âkif ERSOY ve Osman Zeki ÜNGÖR olmak üzere tüm vatan sevdalısı şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Projenin Şubat ayı hedeflerinden, kültürel ögeler içeren şarkı, şiir, tekerlemeler kart şeklinde hazırlanarak okul aile iş birliği kapsamında velilerimizle de paylaşıldı. Kazanım ve kavramları ile etkinlik haline getirilmiş kitapların dışında, güne başlama zamanlarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınıflara göndermiş olduğu öykü kitapları da etkileşimli bir şekilde çocuklara okundu.

Mrt

Deprem haftası kapsamında yapılan deprem tatbikatından kareler

Mrt

2B ve 4D sınıflarımız da doğada yaşam konulu olarak Pamukova Flamingo Park'a gezi düzenledi. Çocukların çok eğlendikleri bir gezi oldu.

Şbt

3C ve 3D sınıfları ile doğada yaşam konulu olarak Pamukova Flamingo Park'a gezi düzenlendi. Öğrencilerin çok hoşuna giden bu gezi unutamayacakları bir anı oldu.

Şbt

Okulumuzda uygulanan Benim Kalemim isimli eTwinning projesinde Ocak ayı etkinlikleri tamamlandı.

Bu kapsamda Harfleri Tanıyorum, Hece Türetme, Kelime Bulutu, Kelimelerle Dans ve Yeniden Yazıyorum etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim döneminin ilk yarısını geride bıraktık. Öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Bir dönemi geride bırakırken mini mini birlerimiz de harfleri bitirdiler. Okul hayatları boyunca başarılı olmalarını diler, öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

Projenin Ocak ayı hedeflerinden, çocuk edebiyatı alanında çalışan yazar Hilal Özcan ile iletişim kuruldu. Yazar Hilal ÖZCAN İle etkileşimli kitap okuma ve soru cevap etkinliği gerçekleştirildi. Yazar buluşması ile çocukların yazarlık mesleğini yakından tanımaları, kitaplara olan ilgilerinin yerinde gözlem faaliyetleri ile artırılması sağlandı. Öğrencilerle birlikte Dede Korkut Hikayeleri sınıf ortamında incelendi. Dede Korkut eserinden alınan kelimelerle hikaye yazma çalışması yapıldı ve panolar güncellendi.

Ock

Bakanlığımızın son hafta etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden kareler.

BENİM KALEMİM

PROJE HAKKINDA

Okulumuz müdür yardımcısı Esra KURŞUN tarafından 3-D sınıfı ile yürütülecek olan projenin amacı öğrencilerin yazma becerilerini geliştirmektir. 10 Türk, 1 Romanyalı ortaklı projede öğrencilerin yazma becerisini geliştirirken bir yandan hayal dünyasının zenginleşmesi ve bu sayede özgün eserler ortaya koymak bir diğer amaçtır. Her hafta farklı etkinlikler ile projemize başlıyoruz. Bu kapsamda ilk olarak proje ortakları ile toplantı yapıldı ve öğrencilerimize logo anketi uygulandı.